המאמר נכתב על ידי רואה חשבון תֹם בן-ג'ויה, מומחה למיסוי מטבעות דיגיטאליים.
אתמול, 19 לפברואר 2018, פרסמה רשות המיסים בישראל חוזר רשמי בנושא מיסוי מטבעות דיגיטליים. החוזר הרשמי מאשרר ברובו את טיוטת החוזר שפורסמה בינואר 2017, אולם ישנן גם בשורות טובות.
נתחיל מהבשורות הפחות טובות אך הצפויות.
החוזר הרשמי קבע כי מטבע דיגיטלי, או "אמצעי תשלום מבוזר" כפי שנקרא בחוזר, אינו מטבע אלא 'נכס בלתי מוחשי' ומכאן שרווחים הנובעים ממימושו חייבים במס.
בכתבה הקודמת בנושא סקרנו את מסלולי המיסוי האפשריים וכן את אופן בחינת אופי הפעילות של המשקיע (פעילות המגיעה לכדי עסק או לא).
ועכשיו לבשורות הטובות, רשות המיסים חזרה בה מעמדתה שהוצגה בטיוטת החוזר שפורסמה בינואר 2017 וקבעה כי לא יחול תשלום מע"מ בגובה 17% על רווחים ממימוש מטבעות דיגיטליים, זאת עבור משקיע שפעילותו אינה מגיעה לכדי עסק.
לא זאת ועוד, היא חזרה בה מעמדתה המקורית וקבעה כי משקיע שפעילותו מגיעה לכדי עסק (ממסחר למשל) יסווג כמוסד כספי וישלם מע"מ רק על הרווח ועל השכר, ולא על כל התמורה שהתקבלה בעבור המטבע כפי שהתכוונה קודם לכן.
החלטה שסביר להניח הייתה סותמת את הגולל על תעשיית המסחר והאקסצ'יינג של המטבעות הדיגיטליים בארץ.
עוד נקבע כי משקיע העוסק בכרית מטבעות דיגיטליים יחויב בתשלום מע"מ מלא.
לסיכום, אפשר לצאת מעודדים מהחוזר הרשמי של רשות המיסים, אשר ישרה קו עם העמדה הרווחת בשאר המדינות המובילות בעולם. אמנם החלטת המיסוי של המטבעות הדיגיטליים נותרה בעינה, אולם עננת הגזירות הקשות שאיימה על עתיד שוק הקריפו בארץ הוסרה באופן רשמי.
המאמר נכתב על ידי רואה חשבון תֹם בן-ג'ויה, מומחה למיסוי מטבעות דיגיטאליים.
פרטים ליצירת קשר עם תֹם: [email protected] / 052-2631407
האמור במאמר זה ובאתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ מקצועי והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ מקצועי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית על פי המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.